top of page
 

№ 254
АКТ ОБСЛІДУВАННЯ СТАНУ ГОСПОДАРСТВА РОЗКУРКУЛЕНОГО СЕЛЯНИНА
Я. П. ЯРЕМЕНКА З С БІЛКИ ТРОСТЯНЕЦЬКОГО Р-НУ НА ХАРКІВЩИНІ

                                                                                                                                                                                                      30 травня 1932 р.

Акт обслідування

30.V.1932 р. колишнього члена колгоспу, Яременка Якова Пилиповича, що його виключено з колгоспу як куркуля ще в 1930 р. (протоколи засідання правління від 3.І.1930 р. та загальних зборів 5.І. 1930 р.). Сам Яременко по соцстану куркуль, мас такі ознаки: займався скупкою биків, після відкорму продавав на м'ясо та різав і продавав м'ясо, користувався вітряним млином. Майнове становище, як-то: з землезабезпеченості, з будівель та з забезпеченістю с/г реманентом, тяглової сили - був кріпкий, мав по двоє-троє робочих коней, но 2 корови та по парі волів. А в 1930 р. з кампаній хлібозаготівель 1929 р., не дивлячись на всі можливості, як твердоздатник не виконав плану, ще раз доказавши свою класову ворожість, випадково пролізши до колгоспу, назвою якого тільки бажав захистити свою економічну сторону, а не по дійсному працювати в соціалістичному господарстві.

Оскарження Яременка на невірність його виключення та про спродаж майна як куркуля районові організації залишили без наслідків. Вся ця процедура була в 1930 р., майном та засобами виробництва користується с/г артіль, як одержаним через сільраду. За гроші, що за його [одержала] артіль, згашено борги державі.

Про визначене повідомити прийомну ВУЦВК та самого Яременка з оповіщенням через сільраду під розписку.

 

                                                                                                                                                                                                   Уповноважений Довженко
                                                                                                                                                                                                                      Згідно: [підпис]

ЦДАЖР України, ф. 1, оп. 8, спр. 113, арк. 44. Засвідчена копія.

 

 

джерело: http://www.archives.gov.ua/Sections/Famine/Publicat/Fam-kolekt-1932.php

№ 54
ПОСТАНОВА БЮРО ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙКОМУ КП(б)У ПРО ПОКАРАННЯ КЕРІВНИКІВ СІЛЬРАД І КОЛГОСПІВ,
ЗАБОРОНУ ВИКОРИСТОВУВАТИ БОРОШНО НА ГРОМАДСЬКЕ ХАРЧУВАННЯ, ПОВЕРНЕННЯ ВИДАНИХ
ХЛІБОМ АВАНСІВ, ПРИПИНЕННЯ ПРОДАЖУ КРАМУ В СЕЛАХ ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙОНУ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, ЩО САБОТУЮТЬ ВИКОНАННЯ ХЛІБОЗАГОТІВЕЛЬ

                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                         25 листопада 1932 р.

 

  Бюро констатує, що на 25.ХІ виконано всього 44,1 % річного плану хлібозаготівель, причому завдання на листопад місяць виконано 27,4 %.

Такий катастрофічний стан з виконанням плану хлібозаготівель стався в наслідок того, що досі районна партійна організація не зламала саботажу і опору куркуля та опортуністів. Це мало місце тому, що справжньої настирливої боротьби за виконання плану хлібозаготівель ще не організовано, а бюро райпарткому не забезпечило належ-ної оперативності та щоденної перевірки фактичного виконання директив ЦК і обкому.

Виходячи з такого положення з хлібозаготівлею в районі бюро ухвалює:

 

1. За саботаж виконання плану хлібозаготівлі, як злигавшихся з куркулями та роз-клавшихся виключити з лав партії та віддати до суду голову Бранцівської артілі ім. Шев-ченка - Тараненка, голову Боромлянської артілі - Трунова та голову Скрягівської артілі - Донца.

Оргінстру та райЗУ негайно замінити їх, а т. Медведю прискореним темпом закінчити слідство.

 

2. Пропонувати фракції райвиконкому негайно зняти голову Тростянецької сільради Гончаренка за зловживання та розклад й притягнути до судової відповідальності.

 

3. За слабу організацію роботи по хлібозаготівлі, особливо по одноосібному сектору, за непереведення перевіювання полови та переобмолоту соломи оголосити сувору догану уповноваженому по с. Білка т. Вовченку та по с. Смородине т. Сіробабі. Уповно-важеного по с. Тучне т.Яценка за виїзд з села без відому райпарткому, за слабу організа-цію роботи з партії виключити.

 

4. Для посилення роботи по виконанню плану хлібозаготівель бюро пропонує:

а) На протязі 3-4 днів закінчити обмолот хліба по колгоспам, забезпечивши негайну вивозку його в хлібозаготівлю. Трійці по обмолоту та уповноваженим райпарткому не-гайно перевірити роботу контролерів МТС при молотарках. 
б) Відмічаючи, що переобмолот соломи майже не розпочинався, а перевіювання полови проходить не по всім селам, уповноваженим РПК та партосередкам негайно розпочати по всім селам переобмолот соломи та перевіювання всієї абсолютно полови, а також очистку всіх послідів і озадків, при чому всей хліб, що буде одержуватись, не-гайно вивозити на зсипний пункт. 
в) Негайно заборонити всякі витрачання хліба, борошна та крупи на громадське хар-чування та на видачу авансів, а райЗУ і фракції райвиконкому виявити винних у невико-нанні цієї директиви і притягнути до відповільності. 
г) Бюро пропонує уповноваженим і партосередкам дати рішучу відсіч і притягати до відповідальності за всякі спроби під видом посівного матеріалу утаювати хліб від вивозки в хлібозаготівлю.

Бюро відмічає, що директором МТС т. Анцеловичем до цього часу, не вважаючи на вказівки РПК, не відмінена директива про забронюювання фондів, не організована робота по обмолоту, дякуючи чому немає керівництва з боку МТС роботою молотарок, тракторів, а також і автомашин, а тому т. Анцеловича з роботи директора МТС зняти. Просити обком затвердити цю постанову.

д) На протязі 3-х днів уповноваженим партосередкам перевірити кількість виданого хліба на трудодні авансами і по громадському харчуванню, причому весь неправильно виданий хліб негайно стягнути в першу чергу у членів правління з тим, аби витрата хліба була не більш 15 % обмолоту.
е) На протязі 3-х днів виявити і зарахувати в натурздачу весь збір хліба з городних посівів у колгоспників, причому все, що з'являється зверх належного йому по кількості трудоднів, повинно бути здано в хлібозаготівлю на рахунок колгоспу. 
ж) Уповноваженим і партосередкам, опираючись на колгоспівський актив та удар-ників-колгоспників, негайно організувати вилучення розкраденого хліба ледарями, прогульщиками, які не одержували в колгоспі нічого, а хліб мають. 
з) Фракції РВК в добовий термін підібрати два колгоспи, які саботують виконання плану хлібозаготівель, і надіслати в область для оштафування м'ясом, як з усуспільне-ного стада, так і з усуспільненого стада колгоспників. 
і) Скласти комісію під головуванням т. Кулака, в складі т. Довженка і т.Папушенка, якій на протязі 5-ти днів перевірити рахівничий персонал всіх колгоспів району, зняв-ши з роботи ввесь ворожий та шкідницький елемент. 
к) Пропонувати т. Довженку перевірити і допомогти в розподілі наслідків господа-рювання тим колгоспам, що закінчили план хлібозаготівель. Одночасно пропонувати т. Довженку організувати негайну допомогу і взяти під керівництво перерахування при-бутків і трудоднів в колгоспах. 
л) Скликати на 2-е грудня районний зльот передових ударників-колгоспників по пи-танню виконання плану хлібозаготівель. Пропонувати уповноваженим і партосередкам навколо зльоту розгорнути політико-масову роботу, боротьбу за участь в зльоті, кращу роботу по хлібозаготівлі та організацію червоних валок до зльоту. Для підготовки до зльоту організувати комісію під головуванням т. Літвінова і в складі тт. Гадата, Стадни-ка, Величка та Воюцького. 
м) Бюро пропонує партосередкам і уповноваженим організувати колгоспну масу на справжню настирливу боротьбу за виконання плану хлібозаготівлі, на очистку колгос-пів від пролізших куркулів і підкуркульників, що саботують виконання плану хлібоза-готівель і розкладають колгоспи, на рішучу відсіч тим комуністам, що проводять цей куркульський саботаж.

 

5. Для посилення хлібозаготівель по одноосібному сектору бюро пропонує:

а) Практично здійснити постанову ЦК про колгоспівський актив, переглянути його, отсіяти примазавшийся елемент, підібрати новий актив із ударників-колгоспників і од-ноосібників, що закінчили план хлібозаготівель, причому на протязі найближчих двох-трьох днів добитись повного виконання плану хлібозаготівель з боку самого активу. 
б) Переглянути розстановку сил в селах, організувати бригади на окремі участки з місцевого активу, дати конкретні щоденні завдання, перевіряючи щоденно їх виконання та саму масову роботу перевести на конкретні рейки. 
в) Втягнути до роботи в бригадах обов'язково тих одноосібників, що закінчили план хлібозаготівлі. 
г) В галузі проведення репресій повинно, уникаючи масових репресій, проводити їх таким чином, щоб вони мали наслідок, і використовувати їх в політично-масовій роботі на кутку. 
д) На протязі трьох днів довести зниження планів до кожного одноосібного госпо-дарства, причому це зниження не повинно бути механічним, а повинно використовува-тись для політично-масової роботи. Треба твердо довести до відому кожного одноосіб-ника, що знижений план хлібозаготівлі повинен бути виконаний. 
е) Пропонувати фракції райвиконкому на протязі доби виявити сумлінних контрак-тантів, що виконали план хлібозаготівель, звільнити їх від єдиного податку та кращих преміювати. В селах партосередки і уповноважені разом з сільрадами повинні відповід-ним чином визначити тих контрактантів, що виконали план хлібозаготівель (премію-вання, червоні дошки і т.п.).

 

6. Фракції райвиконкому на протязі 24 годин розробити щоденні завдання кожному колгоспу та селу і довести до колгоспу і села.

 

7. Райсоюзу разом з фракц[ією] РВК провести припинення видачі краму окремим селам, що не виконують плану хлібозаготівель, причому продаж краму в інших коо-пераціях та робкоопах повинно забезпечити переведення припинення видачі краму. Одночасно колгоспи і контрактанти, що виконали план хлібозаготівель, повинні мати збільшений завіз промкраму.

 

8. Бюро вимагає від всієї парторганізації чіткої і настирливої роботи по виконанню плану хлібозаготівель, рішучого ламання саботажу куркулів і опортунистів, очищення лав організації від тих елементів, що злигалися з куркулями і проводять куркульську роботу. На основі виконання планів хлібозаготівель партійна організація повинна згуртувати свої лави і замість викинутих опортуністів притягнути тих ударників-колгоспни-ків, що уміють боротися за виконання завдань партії.

 

                                                                                                                                                                                                                                   Підпис*

 ф.П-38, оп.1, спр.36, арк.98-100. Копія.

* Підпис під документом нерозбірливий

 

Джерело: http://www.archives.gov.ua/Sections/Famine/Publicat/Fam-Sumy-1932-33.php

№ 106
З ПРОТОКОЛУ ЗАСІДАННЯ БЮРО ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙКОМУ КП(б)У
ПРО ТЯЖКИЙ ПРОДОВОЛЬЧИЙ СТАН В РАЙОНІ, ЗБІЛЬШЕННЯ СМЕРТНОСТІ ЧЕРЕЗ ГОЛОДУВАННЯ
В СЕЛАХ БОРОМЛЯ, ЖИГАЙЛІВКА, БРАНЦІВКА, БІЛКА, НЕСВОЄЧАСНЕ ПОХОВАННЯ ПОМЕРЛИХ В С. ЖИГАЙЛІВКА,
ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧОВОЇ ДОПОМОГИ ГОЛОДУЮЧИМ, СТВОРЕННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ
КОМУНІСТАМ, КОМСОМОЛЬЦЯМ, КОЛГОСПНОМУ АКТИВУ ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙОНА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

                                                                                                                                                                                                               12 березня 1933 р.

447. О продовольственном положении в районе.

 

Постановили:

 

1. Отметить, что в ряде сел, как Боромля, Жигайловка, Бранцовка, Белка имеется значительное количество хозяйств (100-150), а по другим 15-20, которые находятся в тя-желом продовольственном положении и голодают. Одновременно с этим увеличилась смертность, особенно старых возрастов и детей.

 

2. Утвердить принятые мероприятия в отношении организации горячих завтраков по всем школам и отпуск фракцией райисполкома муки за счет взятых не мельнице отходов.

 

3. Утвердить помощь, оказанную фракцией райисполкома семьям красноармейцев и партизан, за счет взятых на мельнице отходов.

 

4. Организовать в районе 5 детских площадок в селах: Боромля - 2, Жигайловка - 1, Бранцовка - 1, Белка - 1 с тем, чтобы эти площадки с количеством детей не менее 50-ти начали функционировать не позже 15 марта, для них использовать продукты, отпускае-мые Харьковом, а также мобилизовать по линии колхозов местные возможности (мясо, овощи, молоко).

 

5. Поручить фракции райисполкома, исходя из возможности и потребности, прора-ботать вопрос и план организации таких площадок и по другим селам. Срок 3-х днев-ный.

 

6. Поручить фракции райисполкома забрать на мельнице в свое ведение для оказа-ния помощи в первую очередь школам, детским площадкам, семьям красноармейцев и тем колхозникам, которые хорошо работали в колхозах, [имеющиеся] отходы первого сорта в количестве 320 ц, с тем, чтобы данное количество было использовано на протя-жении всего времени до нового урожая, кроме помощи обкома.

Просить обком утвердить данное постановление о 320 ц.

 

7. Предложить секретарям партийных ячеек, уполномоченным райпарткома, пред-седателям колхозов и председателям сельсоветов очень чутко относиться к положению отдельных хозяйств, которые голодают, оказать им максимальную помощь из местных ресурсов (картофель, овощи), а также из того количества, что отпускается районом, [оказать помощь] особенно хорошо работавшим и работающим колхозникам.

 

8. Отмечая недопустимое явление, когда в с. Жигайловка на кладбище скопилось около 16 гробов незакопанных, причем со стороны сельсовета и партячейки никаких мер принято не было, предложить под личную ответственность председателя сельсо-вета не допускать таких фактов и принимать меры к немедленному зарытию. За допу-щение скопления гробов и не принятие мер в с. Жигайловка председателю сельсовета т. Лесняку объявить выговор, предупредив всех председателей, что за допущение таких фактов [они] будут преданы суду.

 

9. Учитывая тяжелое положение района просить обком пересмотреть и увеличить продовольственную ссуду, начиная с 1-го марта.

 

10. Предложить секретарям партийных ячеек не допускать ни одного случая голо-довки коммунистов, комсомольцев и колхозного актива, а фракции райисполкома вы-делить для этого специальный фонд.

                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                         Секретарь Тростянецкого РПК
                                                                                                                                                                                                                                Игнатюк

ф.П-38, оп.1, спр.38, арк.19-20. Оригінал.

 

Джерело: http://www.archives.gov.ua/Sections/Famine/Publicat/Fam-Sumy-1932-33.php

№ 150
З ПОСТАНОВИ БЮРО ТРОСТЯНЕЦЬКОГО РАЙПАРТКОМУ ПРО ХІД ВИКОНАННЯ
В ОДНОЙМЕННОМУ РАЙОНІ ПЛАНІВ ХЛІБОЗАГОТІВЛІ *


                                                                                                                                                                                                                   10 січня 1933 р.


Відмічаючи ганебний стан з виконанням пляну хлібозаготівель в районі, бюро ухвалює :


а) По колгоспному сектору:


1. Вивіз хліба, що мався на поверхні, не означає закінчення хлібозаготівель по колгоспах, а навпаки повинна бути негайно розгорнута робота не тільки по виявленню всього скритого хліба, але і мобілізації його. Бюро попереджує, що плян хлібозаготівель повинен бути виконан безоговорочно не тільки кожним колгоспом повністью, але і по кожній культурі зокрема, особливо по житу і пшениці.

 

2. Уповноваженим і партійним осередкам негайно дати рішучу відсіч маючимся настріям, що  колгоспи весною одержуть зерно для засіву, і попередити, що в разі відсутності зрушення це будерозцінюваться як саботаж хлібозаготівлі не тільки колгоспів, але із боку уповноважених і партійних осередків.


3. Негайно добитися дійсної здачі неправильно одержаного хліба, в першу чергу Правліннями  [колгоспів] і обслуговуючим персоналом, перейшовши від слів і метушні до конкретної роботи. До злісних нездатчиків вживати примусового вилучення, виключення з колгоспу і передачі до суду. Категорично заборонити збірання хліба по 1-2 кілограма, як це мало місце в с. Білці, і добитись повної здачі неправильно одержаного. Нарахування хліба і стягнення такого повинно перевадитись не зо всіх колгоспників, а з ледарів, рвачів та тих, що не ходили на роботу.

4. Рішуче приступити к вилученню розкраденого хліба, вживаючи примусового вилучення. Особливу увагу звернути на возіїв хліба, сторожів, комірників та всіх, що мали зв’язок з перевозкою та схороненням хліба. [ ]**


6. Не ослаблювати ні на одну минуту обмолоту соломи і перевіювання полови, нагрузивши повністю всі кінні молотарки і віялки. Встановити ретельний догляд за тим, аби не було крадіжок при молотарках і віялках, а також будь-що добитись збільшення робочого часу шляхом більш раннього виходу на роботу.
[...]


9. Бюро відмічає, що Боромлянська артіль "Шлях Леніна" до цього часу не виконала пляну хлібозаготівель хоч має всі можливости. Під особисту відповідальність тов. ХАЩИНА і БЕЯ на протязі 48 годин виконати плян повністью в 2600 центнерів.
[...]


11. Просити Обком КП(б)У дати директиву Облвиконкому про негайне затвердження натуральних штрафів, що подані РВК на артіль ім. Сталіна в селі Боромлі та ім. Калініна в с. Бранцівці.***


12. Попередити всі колгоспи, що не виконали пляна хлібозаготівлі, що в разі дальнійшої відсутності здвигу в мобілізації хліба і виконанні пляну хлібозаготівель до них будуть застосовані суворі репресії, в тому числі повторні штрафи і забирання худоби і майна, які вони одержали з куркульських господарств.


б) По одноосібному сектору:
[...]


2. Збори контрактантів перевадити таким чином:

 

а) Зібрати окремо тих, що виконали повністью плян хлібозаготівель, не допускаючи на ці збори злісних контрактантів. На цих зборах приймати резолюції з вимогою до сільради і Райвиконкому застосовувати до злісних нездатчиків і конкретно до кожного репресивні заходи, що зазначені в постанові Раднаркому. Одночасно використати контрактантів, що виконали плян, на роботі по одноосібному сектору.


б) Злісних контрактантів зібрати окремо, роз’яснити їм які будуть репресії вжиті до них за нездачу хліба, зачитати резолюції виконавших пляни з тим, аби добитись виконання пляну і вивозки хліба злісниками. Основне завдання полягає в тому, щоб від злісних контрактантів відколоти більш кращу частину, яку заставити виконати плян.


в) Окремо зібрати тих контрактантів, що по виконанню хлібозаготівлі йдуть середньо, добитись вивозки ними хліба.


г) Окремо зібрати тих, що сами добровільно відкопали ями і виконали плян, використовуючи їх на роботі по кутках і відкриттю ям[...]


3. Застосування репресій на селі по цілій низці випадків проводиться невдало, не доводиться до кінця, що утворює невір’я до наших репресивних заходів, а тому:
а) Негайно добитись повного стягнення штрафів, особливо по селам: Білка, Грузьке, Бранцівка, де найбільш відстало стягнення. Одночасно переглянути накладені штрафи і зробити відповідні зміни в бік зняття чи збільшення, щоб одержати належний ефект.


б) Продовжувати надалі застосування натуральних штрафів картоплею та м’ясом, причому ' ' контрактант, на якого накладений штраф м’ясом, в разі відсутності худоби повинен таку купити і здати.


в) Продовжувати і надалі до злісних контрактантів позбавлення засівів і садиби, причому позбавлення садиби означає позбавлення також і садибних будивель, виселяючи контрактантів зних.


г) РВК забезпечити відповідь і затвердження штрафів в день одержання клопотань сільрад.

 

д) Припинити бездіяльне хождєніє по хатам. Безспорне зняття хліба повинно перевадитись тільки в тому випадку, коли належним чином перевірено, що дійсно хліб мається.

 

7. Бюро відмічає, що товарова репресія по селам проведена механічно і нема почуття, що товари вивезені за нездачу хліба. Тому нарівні з розгортанням навколо цього пояснюючої роботи потрібно, щоб крамниці всі були відчинені, а обслуговуючий персонал давав роз’яснення з ’являючимся контрактантам і колгоспникам о причинах відсутності товарів. Одночасно повинно бути забезпечено товарами ті колгоспи і контрактанти, що виконали свої зобов’язання перед державою за виключенням села Боромлі.


8. З метою зламання саботажу розпродати цілком по району 36 господарств злісних контрактантів по риночним цінам.
Фракції РВК дати розпорядження по селам і забезпечити, щоб серед них не було бідноти, сімей червоноармійців і випадково контрактантів, термін виконання цього - 3 дні. Навколо цього, а також навколо виселення з села Боромлі 40 господарств розгорнути широку політично-масову роботу по всім селам.


9. В разі виявлення хліба, перехованого у колгоспників, робітників та інш., що належить злісним контрактантам та куркулям, хліб забрати. Питання про колгоспників передавати на розгляд колгоспів, а про робітників - профспілкам на підприємстві для того, щоб до них були вжиті суворі репресивні заходи.

[...]


12. Бюро відмічає ненормальність, що по окремим селам робота серед одноосібників закінчується рано і не забезпечує виконання щоденних завдань, робота повинна перевадитись з 4-5 годин ранку і закінчуватись к 12 годинам ночі.
[...]


Доручити Фракції РВК організувати обмін патоки на хліб і здачу його в плян хлібозаготівлі.


                                                                                                                                                                         Секретарь Тростянецкого РПК                                                                                                                                                                                                                                Игнатюк
ДАСО, ф.П-38, о п . 1, спр. 38, арк. 1-3. Незасвідчена копія. Машинопис.

 

Джерело: Національна книга пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні.Сумська область. - Суми: Собор, 2008. - 920 с.: іл.

 

Мартиролог по с.Білка складено за свідченнями очевидців та
на підставі книг реєстрації актів громадянського стану
 

У 1993 р. з ініціативи виконкому сільради на кладовищі встановлено пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 років.
Мартиролог по с.Білка складено за свідченнями очевидців та на підставі книг реєстрації актів громадянського стану

(ДАСО, ф. Р-7720, оп.16, спр. 278, арк. 1-119).

 

 

Бабич Агафія Іванівнасел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Бабич Микола Кириловичсел., помер у 1932 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Бабич Надія Полікарпівнасел., померла в 1933 р., свід.Кулібаба Д.І.


Баран Ганна Іллівна22 р., укр., сел.,померла 23.05.1932, діагноз невказано

 

Берестова Катерина Демидівна , 29 р., укр., сел., померла 27.01.1932, діагноз не вказано


Биківець Тетяна Яківна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Бичко Іван Іванович, 2 дні, укр., хлібороб, помер 7.10.1932, діагноз не вказано


Бичко Кулина Василівна, 60 р., укр., сел., померла 17.01.1932, діагноз не вказано


Бичко Марія Костянтинівна, 1 р., укр., сел., померла 22.07.1932, діагноз не вказано


Бичко Марфа Костянтинівна, сел., померла в 1932 р., свід. Кулібаба Д.І. 

 

Бичко Микола Костянтинович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Бичко Михайло Костянтинович, сел., помер у 1932 р., свід. Кулібаба Д.І.


Бичко Ольга Костянтинівна, сел., померла в 1932 р., свід. Кулібаба Д.І.


Бичко Петро Костянтинович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Бичко Петро Пилипович, укр., сел., помер 10.08.1932, діагноз не вказано


Бичко Яким Карпович, 77 р., укр., сел., помер 23.06.1932, діагноз не вказано

 

Бичкова Фанка Сергіївна, 69 р., укр., сел., померла 10.01.1932, діагноз не вказано


Біда Варвара Данилівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Біда Василь Михайлович, укр., сел., помер 4.06.1932, діагноз не вказано


Біда Ганна Тимофіївна, укр., сел., померла 7.04.1932, вік та діагноз не вказані


Біда Настя Семенівна, 53 р., укр., хлібороб, померла 19.09.1932, діагноз не вказано


Біда Семен, сел., помер у 1932 р., свід. Сирота О.С.


Біда Улита Терентіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Борика Ганна Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Борика Іван Сергійович, укр., сел., помер 22.03.1932, вік та діагноз не вказано


Борика Микола Митрофанович, 3 міс., укр., сел., помер 10.08.1932, діагноз не вказано


Борика Ніна Олександрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Борика Павло Семенович, 78 р., укр., хлібороб, помер 16.09.1932, діагноз не вказано


Борика Федір Пилипович, 72 р., укр., сел., помер 21.05.1932, діагноз не вказано


Брехунець Параска Андріївна, 60 р., укр., сел., померла 19.07.1932, діагноз не вказано


Бугарин Іван Миколайович, 2 міс., укр., сел., помер 4.06.1932, діагноз не вказано

 


В ’юник Олексій Федорович, 1 р., укр., сел., помер 3.11.1932, діагноз не вказано


В ’юник Уляна Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 

Величко Анастасія Іванівна, укр., сел.,, померла 12.04.1932, вік та діагноз не вказані


Величко Раїса Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Вердебоженко Марія Максимівна , сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Вовк Марфа Мартим ’янівна, 44 р., укр., хлібороб, померла 27.10.1932, діагноз не вказано


Воловик Олександра Григорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Волошин Іван Федотович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.


Волошин Михайло Федотович, сел., помер у 1932 р., свід. Сирота О.С.


Волошин Пилип Оврамович, 45 р., укр., сел., помер 26.06.1932, діагноз не вказано


Волошин Федір Пилипович, 7 міс., укр., хлібороб, помер 16.09.1932, діагноз не вказано


Волошин Федот , сел., помер у 1932 р., свід. Рибальська Р.В.


Ворошило Варвара Сергіївна, 4 р., укр., сел., померла 16.07.1932, діагноз не вказано


Ворошило Марія Петрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Ворошило Сава Семенович, 84 р., укр., сел., помер 26.04.1932, діагноз не вказано

 


Гадяцька Марія Дмитрівна , сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Герасименко Борис Андрійович, 4 р., укр., хлібороб, помер 25.10.1932, діагноз не вказано


Герасименко Давид Федотович, 87 р., укр., хлібороб, помер 24.10.1932, діагноз не вказано


Герасименко Ігор Йосипович, сел., помер у 1932 р., свід. Рибальська Р.В.


Герасименко Йосип Іванович, сел., помер у 1932 р., свід. Рибальська Р.В.


Герасименко Клим Іванович, 76 р., укр., сел., помер 7.02.1932, діагноз не вказано


Герасименко Марфа Львівна, 82 р., укр., сел., померла 2.04.1932, діагноз не вказано


Герасименко Матвій Корнійович , 20 р., укр., сел., помер 14.01.1932, діагноз не вказано


Герасименко Микола Андрійович, 2 р., укр., сел., помер 9.10.1932, діагноз не вказано


Герасименко Микола Охрімович, 4 р., укр., хлібороб, помер 24.10.1932, діагноз не вказано


Герасименко Наталія Іванівна, 82 р., укр., сел., померла 15.08.1932, діагноз не вказано


Герасименко Овксентій Іванович 72 р., укр., сел., помер 4.02.1932, діагноз не вказано


Герасименко Олексій Йосипович, сел., помер у 1932 р., свід. Рибальська Р.В.


Герасименко Петро Агейович, 87 р., укр., хлібороб, помер 22.10.1932, діагноз не вказано


Герасименко Улита Якимівна, 87 р., укр., хлібороб, померла 17.07.1932, діагноз не вказано


Герасименко Устя Михайлівна, 78 р., укр., сел., померла 26.06.1932, діагноз не вказано


Герасименко Явдоха Петрівна, 70 р., укр., сел., померла 12.06.1932, діагноз не вказано


Головацька Ніна Василівна, 14 дн., укр., сел., померла 22.09.1932, діагноз не вказано


Головченко Людмила Миколаївна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Голуб Палажка, 38 р., укр., хлібороб, померла 29.05.1932, діагноз не вказано

 

Голубничий Олександр Васильович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.

 

Голубничий Прокіп Зіновійович, 67 р., укр., сел., помер 17.10.1932, діагноз не вказано


Гонда Палажка Будівна, 22 р., укр., сел., померла 16.01.1932, діагноз не вказано


Гонтар Віра Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Гончаренко Іван Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Гончаренко Пріська Григорівна, 78 р., укр., сел., померла 21.10.1932, діагноз не вказано


Грицаєнко Парасковія Руфіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Гусак Ганна Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Гусак Ганна Миколаївна,  сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Гусак Марфа Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 

 

Далека Андрій Кирилович, 51 р., укр., сел., помер 28.04.1932, діагноз не вказано


Далека Антоніна Іванівна, 1,5 р., укр., хлібороб, померла 7.10.1932, діагноз не вказано


Далека Данило Федотович , 45 р., укр., сел., помер 8.07.1932, діагноз не вказано


Далека Євдокія Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Далека Іван Микитович, 30 р., укр., хлібороб, помер 12.09.1932, діагноз не вказано


Далека Клавдія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Данилкін Іван Єгорович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Дворецька Тетяна Филимонівна , 24 р., укр., сел., померла 9.11.1932, діагноз не вказано


Демченко Павло Кіндратович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Долудіна Олександра Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Донець Лукія, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Донець Надія Степанівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Драник Андрій Лаврентійович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Дрига Іван Степанович, 8 р., укр., сел., помер 9.06.1932, діагноз не вказано


Дрига Мутир Іванович, 70 р., укр., сел., помер 13.07.1933, діагноз не вказано

 

Дрига Павло Григорович, укр., сел., помер 3.04.1932, вік та діагноз не вказані


Дрогальчук Антоніна Федорівна , сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Дубовик Ганна Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Дубовик Григорій Олександрович, 3 р., укр., сел., помер 17.02.1932, діагноз не вказано


Дубовик Захар Федотович, 52 р., укр., хлібороб, помер 23.05.1932, діагноз не вказано


Дубовик Марія Петрівна, 9 р., укр., сел., померла 12.06.1932, діагноз не вказано


Дубовик Марфа Оксентіївна, 38 р., укр., сел., померла 29.03.1932, діагноз не вказано


Дубовик Мотрона Михайлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Дубовик Семен Миколайович , 52 р., укр.,сел., помер 26.04.1932, діагноз не вказано


Дудка Олена Данилівна, 60 р., укр., сел., померла 27.12.1932, діагноз не вказано


Дудка Сава Іванович, 27 р., укр., сел., помер 11.09.1932, діагноз не вказано


Дурасова Ніна Петрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Дяченко Анастасія Петрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Дяченко Анастасія Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Дяченко Раїса Антонівна, 7 міс., укр., сел., померла 23.06.1932, діагноз не вказано

 


Єльченко Катерина Іванівна, 80 р., укр., сел., померла 2.08.1932, діагноз не вказано


Єременко Ганна Йосипівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 

Єременко Іван Трохимович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Єременко Марія Пилипівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Єременко Микола Трохимович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.

 


Жабко Ганна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Жабко Онуфрій Михайлович, 71 р., укр., сел., помер 7.09.1932, діагноз не вказано


Забіла Олександр Трохимович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Забіла Федір Трохимович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Заплюйсвічка Федір Васильович, 27 р.,, укр., сел., помер 3.03.1932, діагноз не вказано


Зражевська Ганна Григорівна, сел., померла в1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Зубаха Марфа Степанівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Зубаха Марфа Федотівна , сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Зубаха Таїсія Костянтинівна , сел., померлав 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 


Ільченко Варвара Іванівна, 57 р., укр., сел., померла 18.01.1932, діагноз не вказано


Ільченко Іван Миколайович ,1 р., укр., сел., помер 12.11.1932, діагноз не вказано


Ільченко Параска Іванівна, 70 р., укр., сел., померла 30.12.1932, діагноз не вказано


Ільченко Пилип Петрович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.


Іщенко Денис Євдокимович , 82 р., укр., сел., помер 17.12.1932, діагноз не вказано

 

Іщенко Олександра Павлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Іщенко Федір Васильович, 58 р., укр., сел., помер 30.10.1932, діагноз не вказано

 


Калашник Наталія Федотівна , сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Калін Яків Якимович, 22 р., укр., сел., помер 29.04.1932, діагноз не вказано


Картузова Катерина Михайлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Кащенко Іван Йосипович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Кащенко Йосип Порфирович, сел., помер у 1932 р., свід. Сирота О.С.


Кащенко Наталія Яківна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Кащенко Тетяна Миколаївна, укр., сел., померла 27.03.1932, вік та діагноз не вказані


Киріченко Ганна Прокопівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Кияшко Катерина Григорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Кияшко Остап Іванович, 10 р., укр., сел., помер 27.08.1932, діагноз не вказано


Клименко Горпина Яківна, 57 р., укр., сел., померла 8.07.1932, діагноз не вказано


Клименко Єгор Дмитрович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.

 

Клименко Єлизавета, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.

 

Клименко Марія Іванівна, 10 міс., укр., сел., померла 30.07.1932, діагноз не вказано


Клименко Микола Харитонович, сел., помер у 1933 р., свід. Сирота О.С.

 

Клименко Михайло Єгорович, 2 р., укр., сел., помер 12.02.1932, діагноз не вказано


Коваль Ахтимон Тимофійович, 65 р., укр., сел., помер 26.10.1932, діагноз не вказано


Коваль Федот Орефович, 81 р., укр., хлібороб, помер 27.05.1932, діагноз не вказано


Колесник Омелян Федорович, 73 р., укр., сел., помер 13.10.1932, діагноз не вказано


Колісник Анастасія Кирилівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Колісник Василь Миколайович , 4 дні, укр., сел., помер 30.04.1932, діагноз не вказано


Колісник Василь Петрович, 1, 5 р., укр., сел., помер 9.10.1932, діагноз не вказано


Колісник Василь Якович, укр., сел., помер 19.03.1932, вік та діагноз не вказані


Колісник Ганна Миколаївна, 1 р., укр., сел., померла 11.03.1932, діагноз не вказано


Колісник Марія Федорівна , 7 міс., укр., сел., померла 14.12.1932, діагноз не вказано


Колісник Марфа Федотівна , сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Колісник Мотрона Остапівна, 56 р., укр., сел., померла 2.06.1932, діагноз не вказано

 

Колісник Параска Степанівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Комлик Раїса Амбросівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Конторіна Ольга Лаврентіївна , сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Коробейник Василь Степанович, 6 р., укр., сел., помер 2.04.1932, діагноз не вказано


Коробейник Василь Явтухович, 1 р., укр., сел., помер 5.03.1932, діагноз не вказано

 

Коробейник Ганна Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Коробейник Іван Васильович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Коробейник Марія Андріївна, укр., сел., померла 26.06.1932, діагноз не вказано


Коробейник Марфа, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.

 

Коробейник Микола Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Коробейник Ольга Андріївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Коробейник Ольга Павлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Коробейник Петро Іванович, укр., сел., помер 6.03.1932, вік та діагноз не вказані


Коробейник Тетяна Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Костир а Микола Іванович, укр., сел., помер 9.01.1932, вік та діагноз не вказані


Кошеленко Іван Павлович,сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Кулібаба Анастасія Дементіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Анна Сергіївна, 5 міс., укр., хлібороб, померла 18.09.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Борис Васильович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Борис Трохимович, укр., сел., помер 16.06.1932, вік та діагноз не вказані


Кулібаба Варвара Петрівна, 1 міс., укр., сел., померла 16.07.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Василь Іванович, 55 р., укр., сел., помер 20.06.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Віра Прокопівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Кулібаба Ганна Омелянівна, 2 міс., укр., сел., померла 14.11.1932, діагноз не вказано

 

Кулібаба Демид Трохимович, 71 р., укр., сел., помер 21.04.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Іван Іванович, 3 р., укр., сел., помер 3.03.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Іван Олексійович, 2 р., укр., сел., помер 23.02.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Іван Порфирович, 8 р., укр., сел., помер від туберкульозу легень, дата не вказана.

 

Кулібаба Іван Прокопович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Іван Романович, 1 міс., укр., сел., помер 19.07.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Ілля Прокопович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Кирило Якович, 75 р., укр., сел., помер 8.03.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Ксенія Іванівна, 89 р., укр., сел., померла 29.08.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Лідія Іванівна, 72 р., укр., сел., померла 2.08.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Марфа Омелянівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Микола Кирилович, 80 р., укр., сел., помер 11.08.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Надія Василівна, 2 р., укр., сел., померла 26.03.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Ольга Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Павло Прокопович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Кулібаба Павло Федорович, 68 р., укр., хлібороб, помер 26.05.1932, від вади серця.


Кулібаба Палажка Леонтіївна , 27 р., укр., сел., померла 13.04.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Петро Юхимович, 4 р., укр., хлібороб, помер 26.09.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Федір Никифорович, 32 р., укр., сел., помер 27.08.1932, діагноз не вказано


Кулібаба Федір , сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І. 

 

Куліченко Микола Микитович, 3 міс., укр., сел., помер 16.08.1932, діагноз не вказано


Кущ Іван Трохимович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 


Лапко Віра Тимофіївна, укр., сел., померла 1.05.1932, вік та діагноз не вказані


Лапко Ганна Митрофанівна, укр., хлібороб, померла 1.06.1932, вік та діагноз не вказано


Лапко Михайло Данилович, 71 р., укр., сел., помер 6.12.1932, діагноз не вказано


Лапко Олексій Кононович, 75 р., укр., сел., помер 9.11.1932, діагноз не вказано


Лисенко Марія Кузьмівна, 8 р., укр., сел., померла 10.08.1932, діагноз не вказано


Лобода Іван Ладимович, 14 р., укр., сел., помер 8.06.1932, діагноз не вказано


Лобода Іван Опанасович, 1.5 міс., укр., сел., помер 31.03.1932, діагноз не вказано


Лобода Олесь Кіндратович, 71 р., укр., сел., помер 10.11.1932, діагноз не вказано


Лук ’янець Настя Іванівна, 60 р., укр., сел., померла 22.11.1932, діагноз не вказано

 

Максименко Ганна Акулівна, укр., сел., померла 10.08.1932, вік та діагноз не вказані


Максименко Фрол Мусійович , 37 р., укр., сел., помер 7.07.1932, діагноз не вказано


Маленко Віра Пилипівна, 7 р., укр., сел., померла 24.11.1932, діагноз не вказано


Маленко Ганна Павлівна, 85 р., укр., сел., померла 7.08.1932, діагноз не вказано


Маленко Іван Васильович, 1.5 р., укр., сел., помер 1.11.1932, діагноз не вказано


Маленко Іван Омелянович, укр., сел., помер 10.02.19[...], вік та діагноз не вказан

і
Маленко Іван Пилипович
, 41 р., укр., сел., помер 25.06.1932, діагноз не вказано


Маленко Марія Гнатівна, 1 р., укр., сел., померла 9.11.1932, діагноз не вказано

 

Маленко Марія Степанівна, укр., сел., померла 9.08.1932, вік та діагноз не вказані

 

Маленко Марфа Іванівна, 3 міс., укр., хлібороб, померла 22.10.1932, діагноз не вказано


Маленко Микола Онисимович, укр., хлібороб, помер 1.06.1932, вік та діагноз не вказані


Маленко Симон Іванович,62 р., укр., сел., помер 27.06.1932, діагноз не вказано


Малишко Олексій Пилипович, 1,5 р., укр., хлібороб, помер 27.09.1932, діагноз не вказано


Маринич Марфа Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Маринич Микита, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Маринич Олександр Микитович, 6 міс., укр., сел., помер 14.02.1932 від запалення легень


Маринич Олена, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Микитенко Ганна Василівна, 2 р., укр., сел., померла 24.11.1932, діагноз не вказано


Мозуль Параска Юхимівна, 1 р., укр., сел., померла 12.03.1932, діагноз не вказано

 


Набока Федір Григорович, укр., сел., помер 17.07.1932, вік та діагноз не вказані


Нешлюбенко Іван Гнатович, 12 р., укр., хлібороб, помер 19.09.1932, діагноз не вказано


Нешлюбенко Марія Яремівна, 58 р., укр., сел., померла 21.06.1932, діагноз не вказано


Нешлюбенко Микола Михайлович, 1 міс., укр., помер 28.05.1932, діагноз не вказано


Нешлюбенко Микола Федорович , 1 р., укр., сел., помер 10.11.1932, діагноз не вказано

 


Овечко Іван Петрович, 43 р., укр., сел., помер 15.05.1932, діагноз не вказано


Овчаренко Ольга Федорівна , 2 р., укр., сел., померла 24.05.1932, діагноз не вказано


Овчарова Марія Іванівна, 85 р., укр., сел., померла 18.12.1932, діагноз не вказано

 


Панченко Ладимир Йосипович, 65 р., укр., сел., помер 15.04.1932, діагноз не вказано


Пасько Марфа Степанівна, 3 міс., укр., сел., померла 14.12.1932, діагноз не вказано

 

Пасько Надія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.


Пасько Олексій Матвійович, сел., помер у 1932 р., свід. Кулібаба Д.І.


Перчило Яків Іванович, укр., сел., помер 7.05.1932, вік та діагноз не вказані


Перчіль Капуся Логвинівна, 21 р., укр., сел., померла 3.07.1932, діагноз не вказано


Пікуль Андрій Титович, 74 р., укр., сел., помер 7.04.1932, діагноз не вказано


Пікуль Параска Пилипівна, 82 р., укр., сел., померла 6.04.1932, діагноз не вказано


Покиря Василь Іванович, 2 дн., укр., сел., помер 10.08.1932, діагноз не вказано


Пономаренко Ганна Корніївна, 4 р., укр., сел., померла 3.01.1932, діагноз не вказано


Пономаренко Никанор Григорович, 56 р., укр., сел., помер 28.04.1932, діагноз не вказано


Пономаренко Ніна Андріївна, укр., сел., померла 25.03.1932, вік та діагноз не вказані


Пономаренко Сава Андріївна, 67 р., укр., сел., померла 18.07.1932, діагноз не вказано


Пономаренко Самсон Юхимович, 78 р., укр., сел., помер 18.05.1932, діагноз не вказано


Приказчик Аріска Яківна, 65 р., укр., сел., померла 2.01.1932, діагноз не вказано

 

Приказчик Василь Йосипович, 1 міс., укр., сел.,помер 16.08.1932, діагноз не вказано


Приказчик Дмитро Осипович, 12 р., укр., сел., помер 22.03.1932, діагноз не вказано


Приказчик Іван Васильович, 4 міс., укр., сел., помер 2.06.1932, діагноз не вказано


Приказчик Іван Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.

 

Приказчик Ольга Петрівна, укр., сел., померла 9.02.1932, вік та діагноз не вказані


Приказчик Панько Максимович , 85 р., укр.,сел., помер 26.02.1932, діагноз не вказано


Приказчик Параска Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.


Приказчик Петро Ілліч, 29 р., укр., сел., помер 15.08.1932, діагноз не вказано


Приказчик Пріська Романівна, 40 р., укр., сел.,померла 24.08.1932, діагноз не вказано


Провозін Василь Конурович, 63 р., укр., сел., помер 16.08.1932, діагноз не вказано


Провозін Василь Петрович, 75 р., укр., хлібороб, помер 1.07.1932, діагноз не вказано


Провозін Євдоким Юхимович, 62 р., укр., сел., помер 29.08.1932, діагноз не вказано


Провозін Марія Василівна, сел., померла в 1932 р., свід. Кулібаба Д.І.

 


Руда Варвара Степанівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Руда Марія Степанівна, 4 міс., укр., сел., померла 7.07.1932, діагноз не вказано

 

Руда Онисія, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.


Рудий Олександр Пилипович, 61 р., укр., сел., помер 13.08.1932, діагноз не вказано


Рудий Олексій Іванович, 2 міс., укр., сел., помер 1.07.1932, діагноз не вказано


Рудий Сидір, сел., помер у 1932 р., свід. Сирота О.С.

 

Рудий Федір Арсентійович, 70 р., укр., сел., помер 8.07.1932, діагноз не вказано


Рудиченко Параска Костянтинівна, 32 р., укр., сел., померла 3.06.1932, діагноз не вказано


Савицький Іван Федорович , 1 міс., укр., сел., помер 14.07.1932, діагноз не вказано


Савченко Андрій Степанович, 88 р., укр., сел., помер 26.04.1932, діагноз не вказано


Савченко Ганна Василівна, 4 р., укр., сел., померла 23.06.1932, діагноз не вказано

 

Сирота Микита Никифорович, сел., помер у  1932 р., свід. Сирота О.С.

 

Сирота Степан Олексійович,  41 р., укр., хлібороб, помер 0 25.06.1933, діагноз не вказано


Скорик Явдоха Михайлівна, 84 р., укр., сел., померла 3.09.1932, діагноз не вказано


Сміян Іван Семенович, укр., сел., помер 22.03.1932, вік та діагноз не вказані


Сміян Олеся Никифорівна, 40 р., укр., сел., померла 3.06.1932, діагноз не вказано


Стеценко Микола Петрович, укр., сел., помер 13.03.1932, вік та діагноз не вказані


Сусідка Андрій Федорович, 88 р., укр., сел., помер 25.04.1932, діагноз не вказано


Сусідка Варвара Прохорівна, 62 р., укр., сел., померла 24.08.1932, діагноз не вказано


Сусідка Василь Васильович, 1 дн., укр., сел., помер 27.10.1932, діагноз не вказано


Сусідка Іван Іванович, 21 день, укр., хлібороб, помер 14.09.1932, діагноз не вказано


Сусідка Олександр Тимофійович, укр., сел., помер 10.01.1932, вік та діагноз не вказані

 


Тарасенко Параска Петрівна, 50 р., укр., сел., померла 1.11.1932, діагноз не вказано


Твердун Іван Семенович, 75 р., укр., сел., помер 27.10.1932, діагноз не вказано


Тетянечко Василь Іванович, 5 міс., укр., сел., помер 17.06.1932, діагноз не вказано


Торчун Клавдія Тимофіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 


Устименко Дмитро Павлович, 49 р., укр., сел., помер 21.06.1932, діагноз не вказано

 


Федько Анастасія Олександрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.

 


Циба Ганна Омелянівна, 6 міс., укр., хлібороб, померла 26.09.1932, діагноз не вказано

Шаповал Пріська Михайлівна, 60 р., укр., сел., померла 31.08.1932, діагноз не вказано


Шереверя Іван Якимович, 88 р., укр., сел., помер 17.07.1932, діагноз не вказано

 

Шульгіна Олімпіада Петрівна, 52 р., укр., сел., померла 9.04.1932, діагноз не вказано

 


Юхно Ганна Олексіївна, 2 міс., укр., сел., померла 12.05.1932, діагноз не вказано


Юхно Іван Іванович, 1 р., укр., сел., помер 28.12.1932, діагноз не вказано

 


Яременко Раїса Іванівна, укр., сел., померла 22.06.1932, вік та діагноз не вказані


Яхно Мокрина Савеліївна, 33 р., укр., сел., померла 12.04.1932, діагноз не вказано


Яценко Іван Кузьмич, 47 р., укр., сел., помер 25.11.1932, діагноз не вказано


Яценко Олена Михайлівна, укр., інші відомості відсутні

С. ВИШНЕВЕ
Мартиролог по с.Вишневе складено за свідченнями очевидців Голодомору

Циба Ніна Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С. 
Циба Олексій Омелянович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.
Чепіль Лідія Дмитрівна, сел., померла в 1933 р., свід.Кулібаба Д.І.
Чернець Мотрона Акимівна, сел., померла в 1933 р., свід.Кулібаба Д.І.
Шимко Олена Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Рибальська Р.В.
Юшкова Серафима Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.
Яременко Віра Йосипівна, сел., померла в 1933 р., свід. Яременко В.Й.
Яременко Надія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Яременко В.Й.
Яхно Варвара Феодосіївна , сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.
Яхно Параска Феодосіївна , сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Д.І.
Яхно Пелагея Павлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сирота О.С.
Яхно Петро Антонович, сел., помер у 1933 р., свід. Рибальська Р.В.
 
 
С. ГРУЗЬКЕ

         Мартиролог по с.Грузьке складено за свідченнями очевидців Голодомору


Бест І.С., сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Василь Маріанович, сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Іван Маріанович, сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Ілля Маріанович, сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Маркіян Антонович, сел., помер у 1932 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Михей Михейович, сел., помер у 1932 р., свід. Сафонова Н.С.
Єнацький Павло Маріанович, сел., помер у 1932 р., свід. Сафонова Н.С.
Овчаренко П.П., сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Сусідка Охрім, сел., помер у 1933 р., свід. Сафонова Н.С.
Тарасенко А., сел., помер у 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Ганна Яківна, сел., померла в 1932 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Євдокія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Іван Якович, сел., помер у 1932 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Марія, сел., померла в 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Микола Карпович, сел., помер у 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Мотрона Феодосіївна , сел., померла в 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Онисія, сел., померла в 1932 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко П.П., сел., помер у 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Родіон, сел., помер у 1933 р., свід. Яценко С.М.
Тарасенко Яків, сел., помер у 1933 р., свід. Яценко С.М.

                                                                   С. МИКИТІВКА
                                             Мартиролог по с.Микитівка складено за свідченнями очевидців Голодомору
Біденко Марфа, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Біденко Олексій, сел., помер у 1932 р., свід. Донець Н.С.
Брехунець Віктор, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Буденко Марфа, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Буденко Олексій, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Гончаренко Віталій, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Гончаренко Семен Петрович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Гончаренко Федір Петрович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Зима Леонід Якимович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Зима Степан Якимович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Зима Тимофій Якимович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Зима Яким Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Зіненко Іван Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Клизуб Ігнат Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Клименко Дмитро Маркович, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Колісник Євдокія, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Колісник Михайло, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Колісник Феодосія , сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Куц Олександр Ілліч, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Куц Ольга Прохорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Лавріненко Ніна Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Лапко Варвара Іллівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Лапко Марія Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Лапко Надія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Лапко Пелагея Пантеліївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Литвиненко Іван Васильович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Литвиненко Іван Максимович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Лісняк Лідія Григорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Донець Н.С.
Лобода Наталія Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Донець Н.С.
Лобода Олександр Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Лук ’яненко Марія Григорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Максименко Віра Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Маленко Катерина Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Маленко Надія Леонтіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Марєнко Марія Саватіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Маркова Олександра Климівна, сел., померла в 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Мірошниченко Дарія Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Донець Н.С.
Молчанов Микола Федорович , сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Муравльова Тетяна Єгорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Донець Н.С.
Мусіюк Семен Олексійович, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Овечко Іван Андрійович, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Овчаренко Катерина Михайлівна, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Ф.
Овчаренко Микола Микитович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Пасікун Михайло Єфремович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Пасько Олексій Якович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Роскобейник Ілля Остапович, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Савченко Марфа, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Савченко Наум, сел., помер у 1933 р., свід. Єременко М.Т. 
Савченко Устина, сел., померла в 1933 р., свід. Єременко М.Т.
Штефан Данило, сел., помер у 1933 р., свід. Кулібаба Н.Ф.
Яковенко Іван Лаврентійович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.
Яковенко Олексій Васильович, сел., помер у 1933 р., свід. Донець Н.С.

С. НОВОСЕЛІВКА
Мартиролог по с.Новоселівка складено за свідченнями очевидців Голодомору.

Величко Анастасія Іванівна,сел., померла в 1933 р., свід. Лапко Н.І.
Величко Катерина Володимирівна, сел., померла в 1933р., свід.Яхно П.Ф. 
Дубовик Іван Трохимович, сел., помер у 1933р., свід. Дяченко А.П. 
Дяченко Семен, сел., помер у 1933р., свід. Дяченко А.П.
Дяченко Уляна, сел., померла в 1933р., свід. Дяченко А.П.
Колісник Борис Іванович, сел., помер у 1933р., свід. Лапко Н.І.
Приказчик Володимир, сел., помер у 1933р., свід. Лапко Н.І.
Приказчик Євдоким Кіндратович, сел., помер у 1933 р., свід. Лапко Н.І.
Приказчик Іван Васильович, сел., помер у 1933р., свід. Лапко Н.І.
Приказчик Іван Кіндратович, сел., помер у 1933р., свід. Лапко Н.І.
Яхно Феодосій Охрімович, сел., помер у 1933 р., свід. Яхно П.Ф.

С. ОЛЕКСИНЕ
Мартиролог по с.Олексине складено за свідченнями очевидців Голодомору

Грицаєнко Данило Руфійович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А. 
Грицаєнко Стефан Руфійович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Грицаєнко Харитина Стефанівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Пасько Борис Якович, сел., помер у 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Пасько Ганна Федорівна , сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Пасько Іван Іванович, сел., помер у 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Пасько Тетяна Андріївна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Передерій Ганна Терентіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Підопригора Тетяна Олександрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О. 
Пономаренко Марія Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Путівець Степан Павлович, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Рибалко Валентина Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Рибальська Раїса Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Рибальченко Марія Єрмолаївна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Руда Ганна Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Рябцева Катерина Макарівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Савченко Марія Федорівна , сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Савченко Олена Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Самодьоргіна Марфа Трохимівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Сафронова Ніна Сергіївна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Свинцицька Олександра Федотівна , сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Сивовол Борис Андрійович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Сивовол Ніна Трохимівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Сивовол Олександр Дмитрович , сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Синиця Анастасія Марківна, сел., померла в 1933 р., свід.Сивовол Б.А.
Сирота Олександр Степанович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Ситник Ганна Олексіївна, сел., померла в 1933 р., свід.Ситник Г.О.
Ситник Кирило, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Ситник Марія, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Ситник Микола Кирилович, сел., помер у 1932 р., свід.Ситник Г.О.
Скрипаленко Микола Григорович, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Скрипаленко Олександра Іванівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Сміян Андрій Якович, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Соболєвська Євдокія Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Солодовник Марія Максимівна , сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Сусідка Марія Трохимівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Сусідка Мотрона Григорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Сусідка Олексій Микитович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Тараненко Микола Олексійович, сел., помер у 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Тарасенко Анастасія Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Тарасенко Марія Василівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Твердун Любов Сидорівна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Твердун Микита Терентійович, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Твердун Павло Микитович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Твердун Терентій, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Твердун Тетяна Микитівна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Тетянечко Ганна Олександрівна, сел., померла в 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Шелестюк Василь Андрійович, сел., помер у1933 р., свід. Ситник Г.О. 
Шелестюк Галина Андріївна, сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Шелестюк Дмитро Андрійович, сел., помер у 1933 р., свід. Пасько Б.Я.
Шелестюк Максим Самійлович, сел., помер у 1933 р., свід. Сивовол Б.А.
Шелестюк Олексій Андрійович, сел., помер у 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Шелестюк Поліна Андріївна, сел., померла в 1933 р., свід. Ситник Г.О.
Шелестюк Фекла , сел., померла в 1933 р., свід. Сивовол Б.А.

С. ХВОЩОВА
Мартиролог по с.Хвощова складено за свідченнями В.Ф.Андрух.

Калашник Поліна Ігнатівна, сел., померла в 1933 р.
Колісник Василь Павлович, 1933 р .сел., помер у 1932 р.
Овчаренко Олексій сел., Костянтинович, сел., помер у сел., померла в 1933 р.
Тертична Ганна Ігнатівна, сел., померла в 1933 р.
bottom of page